Filet van grasstiertje met kippenlevertjes
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
600 g haas van het grasstiertje
12 kippenlevertjes
1 sjalot
100 g boter
1 teentje knoflook
1 bosje bieslook
2 dl room
3 dl madera
Verdeel de filet in vier gelijke stukken. Snipper het knoflook klein en fruit enkele minuten in 50 g gesmolten boter. Was het bieslook en knip de stengels fijn. Voeg room en bieslook toe aan de knoflookboter. Giet de madera al roerende in de pan en laat de saus zachtjes koken. Kruiden met peper en zout.
Maak de kippenlevertjes zuiver. Versnipper het sjalotje. Kruid het vlees met peper. Bruin de rest van de boter in een bakpan en bak de filets 2 à 3 minuten aan beide kanten. Neem het vlees uit de pan, kruid met zout, en houd de stukken warm onder aluminiumfolie. Bak de kippenlevers en de sjalot in de achtergebleven braadboter. Voeg de maderasaus toe en warm alles kort op. Het vlees, de levers en de saus verdelen over warme borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier