Filet pur met gestoofde spinazie, gele stekelzwam en knolselderfrietjes

© Getty
Ingrediënten
  • 600 g filet pur
  • 350 g verse spinazie
  • 250 g gele stekelzwam
  • 1/2 knolselderij
  • 80 g boter
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • fleur de sel
Bereiding
  1. Snij de filet pur in porties en bind samen met een beetje keukentouw. Was de spinazie en reinig de champignons. Schil de knolselderij en snij in dikke frieten.
  2. Verwarm de helft van de boter op hoog vuur. Kleur het vlees in de bruisende boter. Draai het vuur zachter en kruid met peper en zout. Bak voort op matig vuur of in de oven bij 200°C tot de gewenste cuisson.
  3. Snipper het sjalotje en zet aan in de rest van de boter. Voeg hierbij de champignons en bak ze. Voeg na enkele minuten de uitgelekte spinazie toe. Kruid met peper en zout. Stoof verder op een stevig vuur.
  4. Bak intussen de knolselderfrietjes, in de friteuse of in een beetje vetstof in een braadpan. Serveer de filet pur met de gestoofde groenten en knolselderijfrietjes. Werk af met een beetje fleur de sel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content