Filet mignon met zoetzure saus, wortelsla en frieten

© Getty

Filet mignon van pata negra, zoetzure saus van Tropicana Pineapple & Lime, wortelsla en frieten.

Voor 4 personen
  • 450 g pata negra
  • 1 kg frietaardappelen
  • 350 g wortels
  • Zoetzure saus:
  • 180 ml Tropicana Pineapple & Lime
  • 280 g kristalsuiker
  • 140 ml witte alcoholazijn
Wortelvinaigrette
  • 150 ml Tropicana Pineapple & Lime
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml arachideolie
Bereiding
  1. Snijd de pata negra in plakjes van ongeveer 3 cm. Snijd de aardappelen in frieten (staafjes van 1 cm x 1 cm en ongeveer 7 cm lang). Rasp de wortels.
  2. Maak de zoetzure saus: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken. Roer de suiker en de azijn onder de ingekookte jus. 5 minuten laten koken, warm houden.
  3. Maak de vinaigrette voor de geraspte wortels: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken en dan afkoelen. Klop de jus onder de twee oliën.
  4. Bak de pata negra in olijfolie. Frituur de aardappelen een eerste keer aan 160°C om ze goed te doorbakken en een tweede keer aan 180°C om ze te kleuren.
  5. Roer de vinaigrette onder de wortels en schik ze in een cirkel op het bord. Leg de gebakken pata negra op de wortels. Leg ook de frieten op het bord en besprenkel de filet mignon met de zoetzure saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content