Voor 4:
800 g filet pur van het varken
70 g boter
2 à 3 eieren
6 grote aardappelen
1 bundel fijngesneden bieslook
zout, peper, muskaatnoot
24 jonge geschilde wortelen
15 cl gevogeltebouillon
6 à 8 cl olijfolie extra vierge
1 kleine bundel gesneden peterselie
Snij de filet in twee gelijke delen en bak ze langs alle kanten bruin in een beboterde pan. Leg op keukenpapier. Klop de eieren tot een omelet. Rasp de aardappelen fijn en doe ze bij de eieren. Voeg bieslook, zout, peper en muskaatnoot toe. Leg op twee stukken huishoudfolie van 40 cm ongeveer 1 cm dik aardappelen en daarop een varkensfilet. Vorm een worst door de folie op te rollen. Druk goed aan. Rol er nog 1 of 2 nieuwe lagen folie omheen.
Bak de twee ‘worsten’ nadien in een stoompan gedurende 15 min. Laat afkoelen, ontdoe ze van de folie en bak vervolgens traag alle kanten bruin in een beboterde pan. Stoof ondertussen de wortelen in de bouillon met een klontje boter. Dik de saus in en voeg al roerend een klontje boter toe. Serveer op een diep bord en voeg enkele druppels pesto met peterselie toe (olie en blaadjes peterselie gemixt).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier