Fijne tagliatelle met langoustines
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
200 g fijne, groene tagliatelle
24 rauwe langoustines
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
4 rijpe tomaten, ontveld en ontpit
1 stengel van een witte selder
250 cl visfumet
1 dl witte wijn
een scheutje cognac
enkele takjes peterselie
een scheut room (facultatief)
olijfolie
peper en zout.
Trek een visfumet van viskoppen en graten. Ontdoe de langoustines van hun karkas en houdt de pantsers apart. Snijd de courgette in dunne plakjes en wikkel deze rond de langoustinestaartjes. Zet vast met een houten prikker. Fruit de versnipperde ui, knoflook en fijngesneden selder in een pan met een scheut olijfolie. Bak de langoustines kort aan beide kanten. Haal de langoustines uit de pan en voeg het versneden vruchtvlees van de tomaten, de witte wijn, visfumet en karkassen toe. Kruid met zout en peper. Laat alles een half uurtje sudderen. Zeef de saus en voeg cognac en eventueel een scheutje room toe. Kook de saus nog even. Warm de langoustines kort op in de saus, leg ze op warme borden en verwijder het prikkertje. Serveer de saus bij beetgaar gekookte tagliatelle en de langoustines.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier