Fijne ragout van wintergroenten met nootmuskaat en wortelpeterselie

© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
8 spruitjes
4 mini rode bieten
scheutje azijn
1 el witte suiker
2 schorseneren
1 zoete aardappel
1/4 knolselderij
4 raapjes
150 g champignons
8 zilveruitjes
peper en zout
Voor de infusie:
1 dl groentebouillon
takjes tijm
blaadjes laurier
1 el peperkorrels
enkele champignons
1 knolletje wortelpeterselie
mespunt nootmuskaat
klontje boter
peper en zout
Voeg de ingrediënten voor de infusie samen, breng aan de kook en laat één uur trekken. Zeef en werk op met een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Maak de groenten schoon. Schil de schorseneren, snij ze in gelijke stukken, leg ze in citroenwater en stoof ze in een klontje boter. Blancheer de spruitjes 15 minuten in gezouten water. Giet af en wentel ze in boter. Kook de geschilde rode bietjes in water met een scheutje azijn, suiker en zout. Kruid met peper en zout.
Schil de raapjes en de zoete aardappel en stoof in boter, kruid met peper en zout. Snij de knolselderij in vierkante blokjes van ca. 1 cm en stoof ze in boter. Bak de champignons kort in boter. Schil de zilveruitjes en stoof ook kort in boter. Breng daarna alle groenten samen, leg de gefruite groenten bovenop en nappeer met boterinfuus.
(Recept De Karmeliet)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier