Fettucini met romige scampi’s

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

500 g fettucinideegwaren

20 scampi’s

30 g boter

1 el olijfolie

6 lente-uitjes

1 teentje knoflook, geperst

2,5 dl room

2 el fijngehakte peterselie

De fettucini al dente koken in een grote pan zout water. Het kookvocht afgieten, de deegwaren laten uitlekken en terug in de pan doen. Ondertussen de scampi’s pellen en met een puntig mesje het darmkanaal uit de rug verwijderen. De boter en de olie verhitten in een pan. De versneden lente-ui en knoflook gedurende 1 minuut fruiten. De scampi’s toevoegen en de staartjes kort bakken tot ze van kleur veranderen. Uit de pan nemen. De room in de pan doen en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de room laten inkoken tot de gewenste dikte. De scampi’s terug in de pan doen, peper en zout toevoegen en de staartjes nog 1 minuut zachtjes laten koken. De romige scampi’s door de fettucine mengen. Het gerecht bestrooien met peterselie.

Recept: Steven Depuydt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content