Feestelijke kriekencoupe

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

300 g ontpitte krieken (bokaal)

150 g suiker

1 1/4 dl room

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel suiker

4 bolletjes Vanille roomijs

4 eetlepels amandelschilfers

1 glaasje cognac

1 glaasje Cointreau

4 Russische sigarettekoekjes

Laat de krieken uitlekken en bestrooi ze met de suiker. Rooster de amandelschilfers. Klop de room met de vanillesuiker en de eetlepel suiker stijf. Schep in een slagroomspuit en leg ze tot het gebruik in de koelkast. Schep telkens een bol roomijs in hoge glazen. Verdeel de gezoete krieken erover, bestrooi met de amandelen en besprenkel de coupe met cognac en de Cointreau. Eindig met een toef slagroom en steek daar een koekje in.

Tip: De kids vinden deze coupe ook heerlijk zonder de alcohol.

Bereidingstijd: 10 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content