Feestelijke crème brûlée

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

3 dl room

4 grote eierdooiers

2 el fijne kristalsuiker

3 el rietsuiker

geraspte nootmuskaat

2 à 3 vellen eetbaar bladgoud

Zet de potjes voor de crème brûlée een twintigtal minuten in de diepvries. Breng de room met de geraspte nootmuskaat tot tegen het kookpunt op een matig vuur. Klop de eierdooiers en de kristalsuiker in een kom en voeg al kloppend de room toe.

Giet het mengsel in een schone pan, warm het al roerend op en laat binden op een matig vuur (opgepast, de dooiers mogen niet koken). Doe het mengsel, wanneer het dik genoeg is, in de ijskoude potjes. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot de crème helemaal koud is. Bestrooi met rietsuiker.

Bewerk met een gasbrander de bovenkant, zodat de suiker karamelliseert (bij gebrek aan een gasbrander kunt u de crème kort onder de grill plaatsen). Breng met een borsteltje hier en daar een beetje bladgoud aan. Duw het goud zachtjes aan en strijk glad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content