Voor 4

2 kreeften, 400 g fazzoletti (in vierkanten gesneden lasagnevellen), 1 ui, 1 kleine venkel, 1 el boter, enkele druppels Pernod, 1 dl witte wijn, 1,5 dl room, een snuifje saffraandraadjes

Bereidingswijze

Breng 2 à 3 liter water aan de kook in een grote pan. Dompel er de kreeften in en laat 12 minuten koken.

Haal de kreeften uit de pan en laat afkoelen. Verwijder het pantser en snij het kreeftenvlees in plakjes.

Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Was de venkel, verwijder de taaie kern en snij de rest fijn.

Smelt de boter en stoof de ui en de venkel. Blus met de pernod en de witte wijn. Laat 3 à 4 minuten zacht stoven. Giet er de room bij en roer door elkaar. Voeg ook de saffraan en het kreeftenvlees toe. Meng goed en laat 2 à 3 minuten doorwarmen zonder te koken. Kruid met zout.

Schik de pasta op borden en verdeel er royaal de kreeftensaus over.

Voor 42 kreeften, 400 g fazzoletti (in vierkanten gesneden lasagnevellen), 1 ui, 1 kleine venkel, 1 el boter, enkele druppels Pernod, 1 dl witte wijn, 1,5 dl room, een snuifje saffraandraadjesBereidingswijzeBreng 2 à 3 liter water aan de kook in een grote pan. Dompel er de kreeften in en laat 12 minuten koken. Haal de kreeften uit de pan en laat afkoelen. Verwijder het pantser en snij het kreeftenvlees in plakjes. Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Was de venkel, verwijder de taaie kern en snij de rest fijn. Smelt de boter en stoof de ui en de venkel. Blus met de pernod en de witte wijn. Laat 3 à 4 minuten zacht stoven. Giet er de room bij en roer door elkaar. Voeg ook de saffraan en het kreeftenvlees toe. Meng goed en laat 2 à 3 minuten doorwarmen zonder te koken. Kruid met zout. Schik de pasta op borden en verdeel er royaal de kreeftensaus over.