Voor 1 terrine:

200 g kippenlevers

200 g borstspek

2 dl slagroom

2 eidooiers

peper en zout

2 el cognac

2 el gepelde pistaches

2 fazantenborstfilets

2 plakjes lardo di colonnata (spek)

Doe de kippenlevers en het borstspek in de mengkom van de keukenmachine en pureer glad met de slagroom. Meng er één voor één de eidooiers door. Breng krachtig op smaak met peper en zout en voeg de cognac toe.

Schep 1/3 in ovenvaste schaaltjes en strooi er pistaches over. Leg hierop de fazantenfilets. Verdeel er de rest van de farce over en eventueel nog wat pistaches. Snij het spek in fijne stroken en leg het kruisgewijs op de paté. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie.

Vul een braadslede met water en zet de schaaltjes 1,5 uur au bain-marie in een oven op 120°C. Neem de schaaltjes uit de oven en dek ze af met een plankje met daarop een gewicht, zodat ze afkoelen onder druk.

Laat nog 1 à 2 dagen rijpen alvorens aan te snijden.

Voor 1 terrine:200 g kippenlevers200 g borstspek2 dl slagroom2 eidooierspeper en zout2 el cognac2 el gepelde pistaches2 fazantenborstfilets2 plakjes lardo di colonnata (spek)Doe de kippenlevers en het borstspek in de mengkom van de keukenmachine en pureer glad met de slagroom. Meng er één voor één de eidooiers door. Breng krachtig op smaak met peper en zout en voeg de cognac toe.Schep 1/3 in ovenvaste schaaltjes en strooi er pistaches over. Leg hierop de fazantenfilets. Verdeel er de rest van de farce over en eventueel nog wat pistaches. Snij het spek in fijne stroken en leg het kruisgewijs op de paté. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie.Vul een braadslede met water en zet de schaaltjes 1,5 uur au bain-marie in een oven op 120°C. Neem de schaaltjes uit de oven en dek ze af met een plankje met daarop een gewicht, zodat ze afkoelen onder druk.Laat nog 1 à 2 dagen rijpen alvorens aan te snijden.