Fazantenhen met mini witlof

Een recept van Patrick van Hoorn van De Zuidkant in Damme.

Een recept van Patrick van Hoorn van De Zuidkant in Damme.

2 fazanten bij voorkeur hen

1 st knolselder

100 gr veenbessen (mag diepvries zijn)

6st . mini witlof

200 gr mini girolles

100 gr verse zilveruitjes

Peper en zout

100 gr goede bouillon van fazant

Scheut room

Suiker

Agar agar

Snij de fazanten van het karkas en zet een bouillon op met witte wijn, wortel, prei, selder look en laurier. Snij de knolselder in kleine blokjes en doe deze in een pan met water room peper en zout. Laat zachtjes garen en cutteren tot een gladde massa en afkruiden met peper en zout.

Snij de zilveruitjes in 2 en pel de rokken af. Maak de mini girolles schoon. Zet de veenbessen op in 200 water met een scheutje crĆØme de cassis en suiker, laat trekken.
Zeef de veenbessen en doe op 200 gram vocht 2 gr agar agar en zet koud. Kook de witlof op zijn geheel gaar in water met citroen sap zout en beetje suiker eventueel blaadje laurier. Spoel koud en snijdt topjes af en in 2. Reduceer de bouillon met scheutje room in tot saus dikte. Eventueel enkele kruiden toevoegen (laurier, tijm).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content