Voor 4 personen:
4 fazantenborsten
150 g risottorijst
1 liter gevogeltebouillon
200 g bospaddestoelen
100 g geraspte parmezaankaas
olijfolie
1 dl rode wijn
Bak 4 koppen rijstkorrels in een dunne laag olijfolie tot ze glazig worden (3 Ã 4 minuten) en voeg daarna 8 koppen kokendhete bouillon toe. Laat rustig doorkoken gedurende 14 minuten en roer geregeld. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de parmezaankaas toe en (facultatief) enkele gestoofde en kleingesneden paddestoelen, zoals hoorn des overvloeds. Roer alles om. Strijk 4 vormen (bijvoorbeeld koffiekoppen) in met olijfolie en vul met risotto. Bak de fazantenborsten bruin en laat het vlees verder garen op zacht vuur of in de oven. Stoof de rest van de schoongemaakte paddestoelen in olijfolie gaar. Verwijder de paddestoelen uit de pan, droog ze en schik ze in kransvorm op warme borden. Gebruik het stoofvocht voor de saus. Voeg de rode wijn toe, laat het vocht gedeeltelijk inkoken en klop de saus van het vuur af op met klontjes koude boter. Schik de risotto in het midden van de borden met daarbovenop, in waaiervorm, de in plakjes gesneden fazantenborsten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier