Ingrediënten

 • één fazant
  Ui, tijm en laurier
  mosterd
  boter
  Vier stronken witloof
  eendenlever, room
  cognac
  peper en zout
  Peertje in rodewijn
  4 peertjes wilde gieseman(stoofpeertjes)
  250 g rodewijn
  125g suiker
  stukje kaneel
  stukje sinaasappel
  zeste van citroen
  sechuan peper
  gebakken aardappeltjes
  aardappeltjes
  rozemarijn
  teentje look

Verwarm oven op 140°c. Kruid de fazant aan de binnenkant met peper en zout, voeg stukje ui, tijm en laurier aan toe. Smeer beetje mosterd op de fazant. Bak de fazant in wat boter, voeg wat stukjes ui en tijm toe in de braadpan, samen met 4 stronkjes witlof (kruid met peper en zout ), zet deksel erop en gaar 25 tot 30 minten in de oven. Oversaus wel regelmatig met het braadvocht.

Haal de filets van de fazant en haal de billetjes eraf. Laat de billetjes nog 50 minuten verder garen. Houd de filets warm. Hak de carcas in stukjes en wanneer de billetjes gaar zijn haal ze uit de braadpan en voeg de carcas toe.

Laat alles mooi kleuren, giet het vet eraf en flambeer met een beetje cognac en blus met gevogelte fond. Werk de jus af met beetje eendenlever en room. Laat inkoken en zeef.

Gebakken witlof: Hou het witlof warm in de saus.

Peertje in rodewijn: 4 peertjes garen in 250 g rodewijn, 125g suiker, stukje kaneel, stukje sinaasappel, zeste van citroen en een klein beetje sechuan peper.

Gebakken aardappeltjes: aardappeltjes bakken met rozemarijn, teentje look. Afwerken met gehakte platte peterselie.

Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.

Verwarm oven op 140°c. Kruid de fazant aan de binnenkant met peper en zout, voeg stukje ui, tijm en laurier aan toe. Smeer beetje mosterd op de fazant. Bak de fazant in wat boter, voeg wat stukjes ui en tijm toe in de braadpan, samen met 4 stronkjes witlof (kruid met peper en zout ), zet deksel erop en gaar 25 tot 30 minten in de oven. Oversaus wel regelmatig met het braadvocht. Haal de filets van de fazant en haal de billetjes eraf. Laat de billetjes nog 50 minuten verder garen. Houd de filets warm. Hak de carcas in stukjes en wanneer de billetjes gaar zijn haal ze uit de braadpan en voeg de carcas toe. Laat alles mooi kleuren, giet het vet eraf en flambeer met een beetje cognac en blus met gevogelte fond. Werk de jus af met beetje eendenlever en room. Laat inkoken en zeef. Gebakken witlof: Hou het witlof warm in de saus.Peertje in rodewijn: 4 peertjes garen in 250 g rodewijn, 125g suiker, stukje kaneel, stukje sinaasappel, zeste van citroen en een klein beetje sechuan peper.Gebakken aardappeltjes: aardappeltjes bakken met rozemarijn, teentje look. Afwerken met gehakte platte peterselie. Een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.