Ingrediënten (voor 10 personen)

10 pastenestjes verse linguini

10 fazantfilets

50 g geklaarde boter met salie

1 kg verse boschampignons (trompet de la mort, cantharelen, pieds de mouton,...)

Voor de champignong-graanmosterdsaus:

50 g boter

1 grote sjalot, fijngesnipperd

500 g champignons de Paris in kwartjes

4 dl kippenbouillon

1 dl droge witte wijn

200 g mosterd met graantjes (bijv. Camp's)

Verse rozemarijn, gehakt

Bereiding

Kook de verse linguini in ruim, lichtgezouten water.

Kleur de fazantfilets aan in de geklaarde boter en gaar verder, afgedekt onder alufolie, in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een 8-tal minuten.

Stoof in dezelfde pan de gebortselde boschampignons aan.

Maak de saus: stoof de sjalot glazig aan met de champignons. Blus met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat een 4-tal minuten zacht inkoken. Mix en passeer door een fijne zeef en werk af met de graanmosterd en de gehakte rozemarijn.

Presentatie

Presenteer de linguini met de boschamignons.

Schik daarbij de versgesneden fazantfilet en werk af met de chamignon-graanmosterdsaus.

Ingrediënten (voor 10 personen)10 pastenestjes verse linguini10 fazantfilets50 g geklaarde boter met salie1 kg verse boschampignons (trompet de la mort, cantharelen, pieds de mouton,...)Voor de champignong-graanmosterdsaus:50 g boter1 grote sjalot, fijngesnipperd500 g champignons de Paris in kwartjes4 dl kippenbouillon1 dl droge witte wijn200 g mosterd met graantjes (bijv. Camp's)Verse rozemarijn, gehaktBereidingKook de verse linguini in ruim, lichtgezouten water.Kleur de fazantfilets aan in de geklaarde boter en gaar verder, afgedekt onder alufolie, in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een 8-tal minuten.Stoof in dezelfde pan de gebortselde boschampignons aan.Maak de saus: stoof de sjalot glazig aan met de champignons. Blus met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat een 4-tal minuten zacht inkoken. Mix en passeer door een fijne zeef en werk af met de graanmosterd en de gehakte rozemarijn.PresentatiePresenteer de linguini met de boschamignons.Schik daarbij de versgesneden fazantfilet en werk af met de chamignon-graanmosterdsaus.