Falafels (bonenkoekjes met komijn en sesam)

Nodig voor 4:

Nodig voor 4:

350 g witte bonen

4 teentjes knoflook

1 bosje verse koriander

1 bosje platte peterselie

witte peper en zout

komijnpoeder

snuifje bicarbonaat

sesamzaad

Spoel de bonen in koud water en kook ze in 1 uur beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, haal er de pelletjes af en plet fijn met een vork. Hak de knoflook fijn, samen met de koriander en de platte peterselie en meng onder de bonenpuree. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Meng er een snuifje bicarbonaat onder. Vorm platte koekjes van de puree en haal deze door het sesamzaad. Frituur de falafel (of tameya) in 5 tot 7 minuten goudbruin in olijfolie. Laat nadien uitlekken en serveer warm of koud, met tehina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content