Falafel met pinda’s en komijn

Dit is een algemeen beeld en behoort niet tot het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 6-8 personen

1 rode ui

2 tenen knoflook

1 el olijfolie

1 1/2 tl harissa

1 tl gemalen komijn

1/2 tl gemalen koriander

2 x 400 g kikkererwten in blik

100 g broodkruim

75 g pinda’s

3 el pindakaas

1 à 2 el olijfolie

zeezout en zwarte peper

6 à 8 broodjes

1/2 icebergsla

2 tomaten

6 à 8 el slasaus

Bereiding

1. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.

2. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder stromend water. Voeg de kruiden, harissa, kikkererwten en enkele eetlepels water toe aan de ui. Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.

3. Rooster intussen het broodkruim in een droge pan en hak de pinda’s grof. Pureer de inhoud van de pan met de pindakaas. Roer de noten en het broodkruim door de puree en kruid met zout. Laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.

4. Verdeel het mengsel in zes of acht en vorm er burgers mee. Bestrijk de veggieburgers met olie en grill ze enkele minuten aan elke kant. Snijd de sla in dunne reepjes en snijd de tomaten overdwars in plakken. Snijd de broodjes open en beleg de onderste helften met sla. Voeg een veggieburger en een plak tomaat toe en werk af met een lepel saus. Dek de broodjes af met de bovenste helften en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content