Exotische salade met tarwe en wilde rijst
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
1 tomaat
1 avocado
1 pompelmoes
Â1/4 ananas
2 kiwi’s
200 gram komkommer
100 gram veldsla
200 gram wortelen
100 gram wilde rijst
100 gram zuivere tarwe
2 soeplepels frambozenazijn
4 soeplepels olijfolie
2 blokjes gevogeltebouillon
1 sjalotje
1 bosje bieslook
zout
peper
De tarwe een volle nacht laten weken. De tomaat even in heet water dompelen en vervolgens pellen. In twee snijden, de zaadjes verwijderen en in blokjes verdelen. Het sjalotje snipperen en in de olijfolie laten kleuren. Een bouillonblokje en de wilde rijst toevoegen, samen met 4 maal het volume aan water. Afdekken en gedurende 40 minuten zachtjes laten koken totdat al het water is opgeslorpt. De geweekte tarwe spoelen. In tweemaal zijn volume aan water laten koken, samen met het bouillonblokje. Ongeveer nog 1 uur laten sudderen. De pompelmoes schillen, in twee snijden, de vliesjes goed lossnijden en het sap uit het vruchtvlees persen. Bewaar dit voor de vinaigrette. De wortel in julienne snijden, koken en laten uitlekken. De komkommer, de avocado, de ananas en de kiwi’s in blokjes snijden. De veldsla goed wassen en droogzwieren. Op ieder bord groenten en fruit schikken op een bedje van gekookte rijst, tarwe en gesnipperde bieslook. De vinaigrette bereiden met de azijn, het pompelmoessap, de olijfolie, zout en peper. Deze vinaigrette over de salade verdelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier