Nodig voor vier :
1 eetlepel olie
1 rode ui
400 g rundvlees (roastbeef of steak)
2 korianderwortels
4 tenen knoflook
4 Spaanse chilipepertjes
8 eetlepels limoensap
4 eetlepels vissaus (nam plaa)
1 eetlepel palm- of rietsuiker
3 kleine tomaten
een halve komkommer
2 takjes groene selder
10 muntblaadjes
een paar takjes koriander
5 lente-uitjes
1 gele paprika
100 g witte kool
2 eetlepels chilisaus
Hak knoflook, koriander en chilipepertjes fijn en mix alles. Hak de ui fijn. Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaden. Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden, verwijder de kern en snijd het vlees in halve maantjes. Snijd de paprika in fijne reepjes en de groene selder, witte kool en de lente-uitjes in plakjes. Verhit de olie in een pan en laat het vlees langs beide kanten dichtschroeien (het moet binnenin nog rosé zijn). Neem het vlees meteen uit de pan, laat het even rusten en snijd het in reepjes. Leg deze in een schotel en laat ze afkoelen. Bereid de dressing door limoensap, vissaus, chilisaus en suiker bij elkaar te doen en goed dooreen te roeren. Neem het vlees en schep er de gemixte kruiden door. Meng daarna met de versneden groenten en de dressing. Voeg tenslotte de munt- en korianderblaadjes toe. Dek de schotel af en laat de salade minstens een uur in de koelkast rusten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier