Exotische parmentier van kabeljauw en zoete aardappel
Voor 4:
Voor 4:
600 g filet van kabeljauw (of andere witte vis)
1 el citroensap
4 el geschaafde amandelen
Aardappelpuree:
4 à 6 zoete aardappels
1 dl room
20 g boter
1 teentje knoflook
1 kl paprika
zout en Jamaicaanse peper
Schil de zoete aardappels, snij ze in stukken en kook ze net gaar in gezouten water. Giet het kookvocht af, laat ze tien minuten dampen en stamp, plet of pers de aardappelen tot een korrelige puree. Voeg room, boter, geperste knoflook, paprika, zout en Jamaicaanse peper toe en meng alles.
Snij de vis in stukjes en leg deze op de bodem van een met boter ingesmeerde ovenschotel of ovenring. Besprenkel met citroensap, voeg zout, peper en eventueel enkele kleine klontjes boter toe. Bedek de vis met een flinke laag puree, bestrooi met amandelschilfers en zet de schotel of ring 20 minuten in een oven van 180°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier