Parmentier van kabeljauw en zoete aardappel

© Getty
Voor 4 personen
  • 600 g filet van kabeljauw (of andere witte vis)
  • 1 el citroensap
  • 4 el geschaafde amandelen
Aardappelpuree
  • 4 à 6 zoete aardappels
  • 1 dl room
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl paprika
  • zout
  • Jamaicaanse peper
Bereiding
  1. Schil de zoete aardappels, snij ze in stukken en kook ze net gaar in gezouten water. Giet het kookvocht af, laat ze tien minuten dampen en stamp, plet of pers de aardappelen tot een korrelige puree. Voeg room, boter, geperste knoflook, paprika, zout en Jamaicaanse peper toe en meng alles.
  2. Snij de vis in stukjes en leg deze op de bodem van een met boter ingesmeerde ovenschaal. Besprenkel met citroensap, voeg zout, peper en eventueel enkele kleine klontjes boter toe. Bedek de kabeljauw met een flinke laag puree van zoete aardappel en bestrooi de parmentier met amandelschilfers. Zet de schotel 20 minuten in een oven van 180°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content