Ingrediënten

  • 800 g everzwijnstoofvlees
  • 0,8 l wildfond
  • 1 el mosterd
  • 15 dadels
  • 1 el honing
  • 1 el wijnazijn
  • 1 mespunt asafoetida
  • 1 snuifje komijn
  • 1 snuifje gedroogde oregano, naar smaak
  • 2 el bloem (optioneel)
  • lavas, naar smaak
  • 20 g pijnboompitten
  • peper
  • zout of vissaus

Bereiding

  1. Snij het vlees in vrij grote stukken en braad het aan. Voeg de wildfond toe. Kruid met peper en enkele druppels vissaus of zout. Voeg een eetlepel mosterd toe.
  2. Ontpit en snij de dadels in kleine dobbelsteentjes en voeg ze toe aan de stoverij. Laat een uur op een laag vuurtje sudderen.
  3. Breng op smaak met een eetlepel honing, een eetlepel wijnazijn, een mespuntje asafoetida en een flinke snuif komijn. Laat de stoverij nog 10 minuten doorkoken. Als je liever een meer gebonden saus hebt, meng dan twee eetlepels bloem met enkele eetlepels saus en voeg die op het einde van de kooktijd aan het stoofpotje toe.
Davidsfonds
© Davidsfonds
  1. Voeg een snuifje oregano toe, naar smaak. Hak de lavas fijn (als je die gebruikt) en rooster de pijnboompitten.
  2. Garneer de stoverij met lavas en pijnboompitten.

Uit: Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten, Annelies van Wittenberghe (Davidsfonds, 29,99 euro)