Everzwijn met oester, knolselderij, platte peterselie en rode wijn

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 kleine sjalotten

120 g geschilde knolselderij

4 plakjes everzwijnfilet van 50 g elk

grofgemalen zwarte peper

4 diepe oesters

1/2 bos platte peterselie

1 el oestersap

3 dl krachtige rode wijn uit de CĆ“tes-du-RhĆ“ne (ChĆ¢teauneuf-du-Pape, Cornas, Saint-Joseph)

Snij de sjalot en knolselderij in kleine dobbelsteentjes (brunoise) van 3 mm dik en meng onder elkaar. Verdeel over de borden en schik er de everzwijnfilet op. Kruid met grofgemalen zwarte peper. Leg de oesters op het vlees, 1 per bord. Mix de platte peterselie met 1 eetlepel oestersap en peper tot een dikke saus en lepel een streepje rondom het gerecht. Giet er de wijn rond.

Een robuust karakter, typisch voor het wildseizoen, is het uitgangspunt voor dit gerechtje. Het is een variatie op een typische wildmarinade waarbij het wild vĆ³Ć³r het garen marineert in rode wijn met groenten en specerijen. Voor de kracht zorgen knolselderij, oester en everzwijnfilet, de temperende frisheid en ‘beet’ komen van de sjalot. De rode wijn, liefst op basis van krachtige aromatische druivensoorten als syrah en vooral grenache, brengt tegelijkertijd kracht door zijn aroma’s, en frisheid door zijn natuurlijk hoog zuurgehalte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content