Espuma de crema catalana

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

250 g room

250 g melk

75 g suiker

5 eierdooiers

7 g bloem

een half kaneelstokje

een half vanillestokje

citroenschil

sinaasappelschil

1 sifon van 1/2 liter

2 gaspatronen

Breng de melk met de room aan de kook. Voeg er de vanille, kaneel, citroen- en sinaasappelschil aan toe en laat 5 minuten trekken. Klop de eierdooiers met de suiker en bloem tot een schuimige massa. Voeg de infusie eraan toe en laat alles koken op een heel zacht vuurtje, zodat er geen nasmaak van bloem overblijft. Daarna de crème filteren en laten afkoelen. De crème in de sifon doen, vullen met gas en laten rusten in de koelkast. Serveren in individuele schaaltjes. Strooi er een fijn laagje suiker over en laat carameliseren onder de gril.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content