Espresso met vanille-ijs, Frangelico en hazelnotenkaramel

Frangelico is hazelnotenlikeur. Uiteraard kun je voor een andere likeur kiezen bij de espresso en vanille-ijs. Denk aan amaretto of een andere notenlikeur. Pas dan wel de noten aan.

Voor 4 personen
  • 75 g hazelnoten
  • kant-en-klare karamelsaus
  • 4-8 bollen vanille-ijs
  • 4 kopjes sterke espressokoffie
  • 4 scheutjes Frangelico (hazelnotenlikeur)
Bereiding
  1. Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat afkoelen en maal nadien grof. Meng met net voldoende karamelsaus tot een stroperige massa ontstaat.
  2. Schep 4 bolletjes vanille-ijs op een bord (of 8 bolletjes alsje heel gulzig bent) en zet dit weer in de diepvriezer tot ze zeer hard zijn opgesteven.
  3. Zet 4 kopjes sterke espresso en voeg aan elk kopje een scheutje Frangelico toe.
  4. Schik het vanille-ijs in 4 glazen (of koffiekopjes) en giet er de espresso over. Werk af met de hazelnotenkaramel en serveer sito presto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content