Ingrediënten

Voor 4:

  • 75 g hazelnoten
  • kant-en-klare karamelsaus
  • 4-8 bollen vanille-ijs
  • 4 kopjes sterke espressokoffie
  • 4 scheutjes Frangelico (hazelnotenlikeur)

Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat afkoelen en maal nadien grof. Meng met net voldoende karamelsaus tot een stroperige massa ontstaat. Schep 4 bolletjes vanille-ijs op een bord (of 8 bolletjes als u heel gulzig bent) en zet dit weer in de diepvriezer tot ze zeer hard zijn opgesteven.

Zet 4 kopjes sterke espresso en voeg aan elk kopje een scheutje Frangelico toe. Schik het vanille-ijs in 4 glazen (of beter nog: koffiekopjes) en giet er de espresso over. Werk af met de hazelnotenkaramel en serveer sito presto.

Tip: Frangelico is te koop bij de beter drankhandel, maar kan uiteraard vervangen worden door amaretto of een andere notenlikeur indien u dit verkiest. Pas dan wel de keuze van noten aan.

Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat afkoelen en maal nadien grof. Meng met net voldoende karamelsaus tot een stroperige massa ontstaat. Schep 4 bolletjes vanille-ijs op een bord (of 8 bolletjes als u heel gulzig bent) en zet dit weer in de diepvriezer tot ze zeer hard zijn opgesteven. Zet 4 kopjes sterke espresso en voeg aan elk kopje een scheutje Frangelico toe. Schik het vanille-ijs in 4 glazen (of beter nog: koffiekopjes) en giet er de espresso over. Werk af met de hazelnotenkaramel en serveer sito presto. Tip: Frangelico is te koop bij de beter drankhandel, maar kan uiteraard vervangen worden door amaretto of een andere notenlikeur indien u dit verkiest. Pas dan wel de keuze van noten aan.