Escalivada (paprika, ui en aubergine met tonijn)

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

750 g rode paprika’s

500 g uien ongeschild

750 g aubergines

1 dl olijfolie van koude persing

1 fijngehakt teentje knoflook

zout

stukjes gebakken tonijn of stokvis

De oven voorverwarmen tot 180° C. De groenten wassen, in een braadslede leggen en 1 uur in de oven zetten. De slede met de gare groenten uit de oven halen en 10 minuten afdekken met een vaatdoek. Het verschrompelde vel van de paprika’s trekken. De zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden. Het vel van de aubergines halen en ook deze groente in repen snijden. De uien schillen en in grove stukken snijden. De groenten over borden verdelen, kruiden met zout en geperste knoflook en besprenkelen met olijfolie van koude persing. Indien gewenst bestrooien met stukjes tonijn of stokvis.

Voor dit Catalaanse gerecht werden de groenten oorspronkelijk boven houtskool geroosterd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content