Voor 4:

3 uien, 1 prei, boter, 2 sneetjes gerookt spek, 2,5 l gevogeltebouillon, peper, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), 250 g erwten, plukjes kervel, broodkorstjes

Bereidingswijze:

Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei. Stoof zacht in boter zonder te laten kleuren. Voeg het spek in reepjes toe en laat even meefruiten. Bevochtig met de bouillon, kruid met peper en het kruidentuiltje en breng aan de kook. Voeg de erwten toe en laat zacht gaarkoken.

Verwijder het kruidentuiltje en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng weer aan de kook, schuim af en klop op met een klontje boter. Werk af met kervel en serveer met gebakken broodkorstjes.

Voor 4:3 uien, 1 prei, boter, 2 sneetjes gerookt spek, 2,5 l gevogeltebouillon, peper, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), 250 g erwten, plukjes kervel, broodkorstjesBereidingswijze:Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei. Stoof zacht in boter zonder te laten kleuren. Voeg het spek in reepjes toe en laat even meefruiten. Bevochtig met de bouillon, kruid met peper en het kruidentuiltje en breng aan de kook. Voeg de erwten toe en laat zacht gaarkoken. Verwijder het kruidentuiltje en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng weer aan de kook, schuim af en klop op met een klontje boter. Werk af met kervel en serveer met gebakken broodkorstjes.