Erwtensoep met spek en munt

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 ui

1 prei

boter

1 snede gekookt spek

2,5 l liter groente- of gevogeltebouillon

peper

kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)

1 tak verse munt

100 g spliterwten

1 dikke snede gerookt spek (in repen)

10-tal verse muntblaadjes

Schil de ui en hak grof, samen met de prei. Stoof zacht in boter zonder te laten kleuren. Voeg het spek in repen toe en laat even mee fruiten. Bevochtig met bouillon. Kruid met peper, kruidentuil en munt en breng aan de kook.

Voeg de erwten toe en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en monteer met een klont boter.

Bak het gerookt spek licht krokant in boter, laat uitlekken. Serveer de reepjes in de soep en werk af met blaadjes munt.

Tijd: 40′

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content