Erwtensoep met spek en munt

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • boter
  • 1 snee gekookt spek
  • 2,5 l liter groente- of gevogeltebouillon
  • peper
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • 1 tak verse munt
  • 100 g spliterwten
  • 1 dikke snede gerookt spek (in repen)
  • 10-tal verse muntblaadjes
Bereiding
  1. Schil de ui en hak grof, samen met de prei. Stoof zacht in boter zonder te laten kleuren. Voeg het spek in repen toe en laat even mee fruiten. Bevochtig met bouillon. Kruid met peper, kruidentuil en munt en breng aan de kook.
  2. Voeg de erwten toe en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en monteer met een klont boter.
  3. Bak het gerookt spek licht krokant in boter, laat uitlekken. Serveer de reepjes spek in de erwtensoep en werk af met blaadjes munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content