Erwtensoep met ricotta en zalmcrostini

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 prei

1 teen knoflook

2 el boter

300 gram diepvrieserwten

1/2 Ã 3/4 liter groentebouillon

1 dl room

150 gram ricotta

1/2 bosje bieslook

4 el pijnboompitten

extra vergine olijfolie

Voor de crostini:

4 sneetjes ciabatta

1 teen knoflook, gehalveerd

2 el extra vergine olijfolie

4 sneetjes gerookte zalm

1 el bieslook, fijngehakt

Snijd de prei en knoflook in plakjes. Laat de boter smelten in een grote pan en fruit de prei en knoflook enkele minuten zonder kleuren. Voeg de erwten en de bouillon toe en laat zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Pureer de groenten met de room en ricotta tot een gladde soep. Breng op smaak met witte peper en zout en zet koel weg. Hak de bieslook fijn en rooster de pijnboompitten in een droge pan. Houd beide apart. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten en wrijf ze, terwijl ze nog warm zijn, in met het gehalveerde teentje knoflook. Druppel er de olijfolie over en beleg de sneetjes met de zalm. Werk af met bieslook. Roer het gehakte bosje bieslook door de soep en verdeel over vier borden. Leg een sneetje brood in het midden van elk bord en werk af met de pijnboompitten en olijfolie.

Bereidingstijd: 30 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content