Eiverrassing

  • Moeilijkheid

Per persoon:

1 grote aardappel

1 ei

2 theelepels verse room

zout

10 g boter

Schil de aardappel en snijd hem in de lengte door zodat er een dekseltje en een bakje (ongeveer 2/3 van de aardappel) ontstaan. Kook beide stukken ongeveer 15 minuten in zout water. De stukken aardappel zijn goed als ze gaar zijn maar nog niet zacht.

Neem de aardappelen uit het water en hol het grootste stuk aardappel met een lepel vrij diep uit. Bestrooi de aardappel met zout en giet er een beetje verse room in.

Breek dan het ei in de holte en strooi er weer wat zout op. Leg dan nog de helft van de boter erop en dek het geel dan af met het kleinere stukje aardappel. Begiet de bovenkant van de aardappel met de rest van de gesmolten boter.

Zet de aardappel 10 minuten in de oven op 200° C zodat hij gaar kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content