Voor 4:
5 lente-uien
1 rode Spaanse peper
gedroogde eiernoedels
1 cm geschilde verse gember
zonnebloemolie
24 middelgrote scampi’s (maat: ca. 20 stuks/kg)
130 g peulerwten
4,5 el sojasaus
3 el sesamolie
Snij de lente-ui schuin in plakken. Snij de Spaanse peper overlangs in tweeën, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij fijn. Breng water aan de kook, zet van het vuur en laat er de eiernoedels 10 minuten in weken. Giet af en laat uitlekken. Rasp de gember fijn. Verhit olie in de wok en roerbak er de scampi’s 3 minuten in.
Voeg de gember en peulerwten toe en roerbak gedurende 2 minuten. Doe er op het einde de lente-ui en Spaanse peper bij en haal de wok van het vuur. Kruid met sojasaus en sesamolie en roer de eiernoedels door de bereiding. Serveer onmiddellijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier