Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 eierdopjes
  • 4 el portgelei (bij de traiteur)
  • 90 g ganzenleverpastei
  • 4 sneden goede peperkoek (80 g)
  • 3 el port
  • 3 el blanke fond
  • 4 el room
  • 1 el uienconfituur
  • roomse kervel

In de eierdopjes een klein bodempje uienconfituur aanbrengen. Daarop een blokje ganzenleverpastei (1,5 cm) en een blokje peperkoek van dezelfde grootte. De rest van de peperkoek (zonder de eventuele suikerkorrels) mals maken met de port. Blanke fond bijvoegen om een smeuïge massa te bekomen. Deze over de potjes verdelen. De rest van de foie gras met de room mengen. Hiermee de potjes vullen tot de rand. Afdekken met een blaadje roomse kervel en wat gesmolten portgelei. Fris bewaren.

* Tip: lepel met een mokkalepeltje zo diep mogelijk, zodat je alle smaken tegelijk proeft;

Recept: Robert en Anne Wickerhoff - Gent

In de eierdopjes een klein bodempje uienconfituur aanbrengen. Daarop een blokje ganzenleverpastei (1,5 cm) en een blokje peperkoek van dezelfde grootte. De rest van de peperkoek (zonder de eventuele suikerkorrels) mals maken met de port. Blanke fond bijvoegen om een smeuïge massa te bekomen. Deze over de potjes verdelen. De rest van de foie gras met de room mengen. Hiermee de potjes vullen tot de rand. Afdekken met een blaadje roomse kervel en wat gesmolten portgelei. Fris bewaren. * Tip: lepel met een mokkalepeltje zo diep mogelijk, zodat je alle smaken tegelijk proeft;Recept: Robert en Anne Wickerhoff - Gent