Eendensoep met druiven

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1/2 geroosterde eend (eventueel te kopen bij de Chinees)

500 g ongezoete kokoscrème (in blik)

1 el rode currypasta

100 g druiven (liefst zonder zaadjes)

100 g kerstomaatjes

100 g kleingesneden vruchtvlees van ananas

1 el vissaus (nam pla)

8 verse citroenblaadjes (djeroek poeroet-blaadjes), in stukjes

8 blaadjes Aziatische basilicum

1 theelepel suiker

Snij het vlees van de eend in hapklare stukjes. Warm de kokoscrème zacht op en voeg, indien de crème te dik is, water toe. Niet laten koken. Verwarm de currypasta al roerende in wat olie gedurende enkele minuten, zodat het aroma vrijkomt. Voeg het vlees van de eend toe en verwarm een minuut al roerend. Breng de kokosmelk, de doormidden gesneden kerstomaatjes, de druiven en de ananas in de pan. Verwarm kort en maak de soep af met in ragfijne reepjes gesneden basilicum en citroenblaadjes naar smaak en dien onmiddellijk op in warme kommen.

* Voor de exotische ingrediënten kan men terecht in de Aziatische winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content