Het is niet makkelijk een Kriek Belle Vue te combineren met gerechten maar bij dit kan het wel.
Voor 4 personen:
1 eend
1 doos zure krieken van 37,5 cl
uien
wortelen
bloem
1 fles Kriek Belle Vue
De eend zorgvuldig schoonmaken (vooral de binnenzijde) en de traanklier bij het staarteinde wegsnijden. De buikholte goed inzouten en eventueel opvullen met uien of wortelen.
De eend komt in het midden van de ovenruimte op een rooster boven de braadslede.
De braadtijd bedraagt een kwartier per halve kilo bij 225°C.
Door te weinig beweging worden tamme eenden gemakkelijk zeer vet (twee kilo in vier maanden). Daarom moeten we na 10 tot 15 minuten braadtijd in een zeer warme oven het overtollige vet uit de braadslede weggieten.
Nog beter is een ovalen druppelkom met een laagje water in de braadslee te plaatsen zodat het afgedropen vet niet kan aanbranden.
Laat de eend buiten de oven tien minuten rusten alvorens te versnijden: het vlees moet rosé zijn.
Snijd plakken van het borstvlees en zet de bouten indien nodig nog wat verder aan in een pan bovenop het vuur. (Het is natuurlijk eenvoudiger de borststukken op hun vel te bakken in een pan).
Ontvet het braadvocht en bind met bloem die losgeroerd is in wat Kriek Belle Vue.
Dien op met gestoofde krieken en vastkokende aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier