Eendenbout met rabarbercompote en karamel van rabarberwijn

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 eendenbouten

400 g rabarber

130 g suiker

50 g boter

25 cl rabarberwijn

zout en gemalen peper

Spoel de rabarberstelen schoon, schil ze en snij ze in stukken van 4 cm. Smelt de boter in een pan, doe er de rabarber bij en bestrooi met suiker. Laat 20 minuten op gematigd vuur koken. Schenk de rabarberwijn in een steelpan. Laat op een laag pitje inkoken tot er een stroopachtige karamel ontstaat en haal de pan van het vuur.

Verhit een koekenpan zonder vet en bak de eendenbouten 10 minuten op de velkant. Draai om en schep er het vrugekomen kookvet overheen. Bak weer 5 minuten op een half pitje en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten op een plank liggen en snij in stukken. Dien op met de compote en de wijnkaramel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content