Voor 4

2 eendenborstfilets, 500 g champignons, 3 takjes tijm, 1 sjalot, 2 el boter, een snuifje chilipeper, 40 g veenbessen, 5 cl rode wijn, 2 dl room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 120°C.

Snij het vel van de eendenborstfilets ruitvormig in. Bak de eend 6 minuten met het vel naar onderen in een hete pan.

Giet een deel van het vet weg en bak de eend kort aan op het vlees. Leg in een braadslee en laat ongeveer 20 minuten bakken in de oven.

Maak de champignons schoon en snij in vieren. Was de tijm, pel en snipper de sjalot.

Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel boter. Voeg de champignons en de tijm toe, laat 10 minuten stoven. Kruid met chilipeper, peper en zout.

Haal de eend uit de oven. Warm de veenbessen op in het bakvocht met 1 eetlepel boter. Giet er de rode wijn bij en roer er de room door.

Versnij de eend en schik op vier borden. Lepel er de veenbessensaus rond en serveer met de champignons.

Voor 42 eendenborstfilets, 500 g champignons, 3 takjes tijm, 1 sjalot, 2 el boter, een snuifje chilipeper, 40 g veenbessen, 5 cl rode wijn, 2 dl roomBereidingswijzeVerwarm de oven voor op 120°C. Snij het vel van de eendenborstfilets ruitvormig in. Bak de eend 6 minuten met het vel naar onderen in een hete pan. Giet een deel van het vet weg en bak de eend kort aan op het vlees. Leg in een braadslee en laat ongeveer 20 minuten bakken in de oven. Maak de champignons schoon en snij in vieren. Was de tijm, pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel boter. Voeg de champignons en de tijm toe, laat 10 minuten stoven. Kruid met chilipeper, peper en zout. Haal de eend uit de oven. Warm de veenbessen op in het bakvocht met 1 eetlepel boter. Giet er de rode wijn bij en roer er de room door. Versnij de eend en schik op vier borden. Lepel er de veenbessensaus rond en serveer met de champignons.