Eendenborstfilet met champignonroomsaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Eend combineert perfect met champignonroomsaus. Maar deze saus past ook uitstekend bij ree, reemedaillon, hertenbiefstuk, hazenrug en alle andere wildgerechten.

Voor 4 personen

2 eendenborstfilets

2 el olijfolie

Voor de saus:

400 ml Lacroix wildfond

1 dl droge rode wijn

2 el boter

150 ml slagroom

1 middelgrote fijngesneden ui

3 el rode bessen

250 g in schijfjes gesneden champignons

peper en zout

Bereiding

1. Bak beide eendenborstfilets in eigen vet met olijfolie tot ze bruin zijn. Houd warm in een voorverwarmde oven op 80 °C.

2. Neem een pan en fruit er met wat boter de fijngesneden ui in. Voeg de gesneden champignons toe en stoof op een matig vuur 5 min. gaar. Blus met rode wijn en breng tot het kookpunt. Voeg de Lacroix wildfond toe en laat het tot een derde inkoken (zonder deksel). Voeg de slagroom en de rode bessen bij en kruid met wat peper en zout. Laat 10 min. koken met het deksel op de pan.

3. Haal de gebakken eendenborstfilets uit de pan, verwijder indien gewenst de vetlaag, snijd het vlees in reepjes en giet de saus erover.

Tip: Deze saus past ook uitstekend bij ree, reemedaillon, hertenbiefstuk, hazenrug en alle andere wildgerechten.

Recept: Lacroix

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content