Eendenborst met zuurzoete saus

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

3 eendenborsten

3 dl witte wijn

1 dl zachte wijnazijn

2 sjalotjes

1 soeplepel suiker

zout, peper en cayenne

120 g koude boter

4 bodems van gekookte artisjokken

notenolie

in reepjes gesneden verse dragon

Pel en hak de sjalotjes. Doe de wijnazijn, de wijn, de sjalotjes, de suiker, zout, peper en een weinig cayenne in een pan en verwarm alles op groot vuur. Breng aan de kook, verminder het vuur en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Verwarm de oven met een ovenlade tot de maximumhitte. Zet een bakpan zonder vet op groot vuur, leg de borsten op hun vetlaag in de hete pan : de huid wordt goudbruin, terwijl het vet gedeeltelijk smelt. Draai de borsten en braad ze 1 minuut aan de andere kant. Kruid het vlees met zout en peper. Leg de borsten in de ovenlade en laat ze nog 5 Ć  6 minuten garen (het vlees moet saignant blijven, te lang gebraden eendenborsten worden taai). Zet de saus terug op het vuur en laat de saus opnieuw tot de helft inkoken. Verwarm de artisjokbodems in kokend water. Snijd de borsten in plakken van 1/2 cm dik en schik deze op warme borden. Haal de bodems uit het water en snijd ze in reepjes die in een kom met een scheut notenolie en dragon op smaak worden gebracht. Versier de borden met artisjok. Haal de boter uit de koelkast en verdeel de boter in blokjes. Voeg de blokjes Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe aan de saus, terwijl de sauspan met de andere hand van voor naar achter wordt geschud. Giet de saus via een zeef over de borsten. Bij dit gerecht kunt u, indien gewenst, aardappelkroketjes geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content