Eendenborst met zoetzuur sausje en exotische rijst

Duck breast, lavender honey and rosemary, served on chopping board © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

De eendenborsten kun je voor het opdienen versnijden: snijd eerst de vetlaag af en snijd vervolgens het vlees in plakjes. Schik het dan waaiervormig op de borden.

De eendenborsten kun je voor het opdienen versnijden: snijd eerst de vetlaag af en snijd vervolgens het vlees in plakjes. Schik het dan waaiervormig op de borden.

Voor 4 personen

250 g basmatirijst

1 lookteentje

800 g eendenborstfilets

2,5 dl kippenbouillon

75 g geraspte kokosnoot

2 blikjes ananasstukjes op sap

1 dl frambozenazijn

1,5 dl droge witte wijn

150 g kandijsuiker

een snuifje gedroogde rozemarijn

1/2 bosje peterselie

cayennepeper

125 g melkerijboter

currypoeder

gemberpoeder

Bereiding

1. Kerf de eendenborst in langs de vetzijde en kleur kort in een pan. Kruid het vlees met peper, zout en rozemarijn en schik in een ovenschaal om net voor het opdienen nog even verder te laten garen in de oven. Ontdoe de braadpan van het meeste vet en kook het aanbaksel los met de frambozenazijn. Voeg even later de witte wijn, 1 blik uitgelekte ananasstukjes, kandijsuiker, kippenbouillon, rozemarijn, peper en zout toe. Laat alles zachtjes inkoken.

2. Gaar de rijst in water met het lookteentje. Hak de peterselie fijn, snijd de resterende ananasstukjes nog kleiner en ameng alles met de geraspte kokos. Voeg de rijst toe enbreng op smaak met peper, zout, cayennepeper, curry, gember en boter.

3. Warm de eendenborst nog enkele minuutjes in de oven op 180 °C en schik daarna op warme borden met het zoetzuursausje en de exotische rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content