Eendenborst met rodewijnsaus en rapen met pecannoten

  • Moeilijkheid

Eendenborst met rodewijnsaus en rapen met pecannoten

Voor 4:

3 eendenborsten (met vet)

Venkelzaad

zwarte peper

zout

3 dl rode wijn

1 dl kalfsfond

koude boter

1 venkel

2 bosjes rapen

2 dl kippenbouillon

3 el pecannoten

Snijd de vetlaag van de eendenborsten kruisgewijs in. Wrijf het venkelzaad, de zwarte peper en zout in het vet. Bak het vlees 8 min. in een droge antikleefpan met de vetkant naar beneden op middelhoog vuur. Zet nadien nog 4 min. in een oven van 200°C.

Breng de wijn met de kalfsfond aan de kook, laat tot de helft inkoken. Kruid licht met peper en zout en monteer met koude boter. Snijd de venkel in de lengte in plakken van 5 mm dik. Bak ze op laag vuur beetgaar in boter. Kruid licht met peper en zout.

Schil de rapen in tonnetjes en stoof ze glazig in boter. Voeg kippenbouillon en boter toe en laat zacht konfijten. Voeg op het einde pecannoten toe, kruid met peper en zout.

Snijd het vlees in plakken en serveer met de rapen, de venkel, de saus en eventueel aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content