Eendenborst met Chateau d’Arville en biersabayon
Voor 4:
Voor 4:
2 eendenborsten
200 g Chateau d’ Arville kaas
1 courgette
16 partjes gekonfijte rode paprika
3 grote aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
1/8 knolselder, in stukken gesneden
1 takje rozemarijn
Â1/2 flesje Westmalle dubbel
3 eierdooiers
Zet de aardappelen samen met de knolselder op in gezouten koud water. Wanneer de groenten gaar zijn, giet men het kookvocht af en pureert men de groenten. Meng met olijfolie, gehakte rozemarijn, peper, zout en nootmuskaat.
Snij de eendenborsten over de lengte in, zonder dat je ergens op een andere plaats een opening hebt. Vul op met de Chateau d’Arville. Bak de eendenborsten krokant langs beide kanten gedurende 7 minuten. Laat rusten onder zilverpapier. Snij uit de courgette 4 gelijke balkjes van ongeveer 6cm lang. Bak die in een pan met olijfolie.
Plaats de balkjes op de warme borden. Leg daarop de plakjes gekonfijte paprika en vervolgens de versneden eendenborst. Geef de knolselderpuree er apart bij. Klop een sabayon van de eierdooiers en het bier op getemperd vuur. Blijf kloppen tot er een vast schuim ontstaat (opgepast, de sabayon mag niet koken!). Kruid met peper en zout. Lepel de sabayon half over de eendenborst.
Tip: alternatieven zijn Bornem Dubbel(Bios, Ertvelde), Chimay Grande Réserve en Rochefort 8.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier