Ingrediënten - voor 4:

2 zure appels

2 eendenborstfilets

2 à 3 tl honing

2 à 3 takjes tijm

4 rode uien

1 dl rode wijn

2 dl kippenbouillon

0,4 dl calvados

2 kruidnagels

1 el appelgelei

Bereidingswijze:

Verwarm een heteluchtoven voor op 100°C.

Was de appels, droog af, snij in vieren en verwijder het klokhuis.

Kerf het vel van de eendenborstfilets ruitvormig in. Bak de eend eerst op het vel in een hete braadpan. Draai om als het vel mooi goudbruin gebakken is en bak aan de andere kant.

Leg de eendenborstfilets op een bakplaat belegd met bakpapier. Kruid met peper en zout, bestrijk met de honing. Schik er de appelkwartjes rond. Kruid de appels met zout en besprenkel met de tijm. Bak 35 à 40 minuten in de oven.

Pel de rode uien en snij in ringen.

Giet het vet uit de braadpan weg en bak de rode uien. Blus met de rode wijn, de kippenbouillon en de calvados. Voeg de kruidnagels toe en laat inkoken met twee derde. Meng de appelgelei door de uiensaus en verwijder de kruidnagels. Kruid met peper en zout.

Haal de eendenborstfilets uit de oven en laat enkele minuten rusten. Snij in plakjes en lepel er de uiensaus over. Serveer met de gebakken appels.

Ingrediënten - voor 4:2 zure appels2 eendenborstfilets2 à 3 tl honing2 à 3 takjes tijm4 rode uien1 dl rode wijn2 dl kippenbouillon0,4 dl calvados2 kruidnagels1 el appelgeleiBereidingswijze:Verwarm een heteluchtoven voor op 100°C.Was de appels, droog af, snij in vieren en verwijder het klokhuis.Kerf het vel van de eendenborstfilets ruitvormig in. Bak de eend eerst op het vel in een hete braadpan. Draai om als het vel mooi goudbruin gebakken is en bak aan de andere kant.Leg de eendenborstfilets op een bakplaat belegd met bakpapier. Kruid met peper en zout, bestrijk met de honing. Schik er de appelkwartjes rond. Kruid de appels met zout en besprenkel met de tijm. Bak 35 à 40 minuten in de oven.Pel de rode uien en snij in ringen.Giet het vet uit de braadpan weg en bak de rode uien. Blus met de rode wijn, de kippenbouillon en de calvados. Voeg de kruidnagels toe en laat inkoken met twee derde. Meng de appelgelei door de uiensaus en verwijder de kruidnagels. Kruid met peper en zout.Haal de eendenborstfilets uit de oven en laat enkele minuten rusten. Snij in plakjes en lepel er de uiensaus over. Serveer met de gebakken appels.