Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 15 cl + 2 el melk
  • 5 g suiker
  • 130 g boter
  • 170 g bloem
  • 5 eieren
  • 40 cl goed gekoelde slagroom
  • 1 à 2 el wasabipoeder
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 4 sneetjes gerookte forel
  • 1 klein potje forelkaviaar voor de afwerking
  • Voor het glazuur: 2 gelatineblaadjes (4 g), 100 g roomkaas (bv. Philadelphia)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Warm 15 cl melk op in een grote pan met 15 cl water, de suiker, de in blokjes gesneden boter en een snuifje zout. Haal van het vuur, giet er in één keer de bloem bij en meng grondig met een spatel. Zet de pan weer op het vuur en roer tot de bloem helemaal is opgenomen door de melk. Laat het deeg uitdrogen op het vuur tot het niet meer aan de pan of spatel kleeft. Haal de pan weer van het vuur en voeg een voor een de eieren toe; roer elke keer grondig alvorens het volgende ei toe te voegen. Vul een spuitzak met een grote gladde spuitmond met het deeg.
  3. Spuit 8 cm lange repen deeg op de bakplaat en bevochtig deze lichtjes met een keukenpenseel gedompeld in melk. Bak de eclairs 18 à 22 minuten in de oven en zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Ze moeten mooi rijzen en goudbruin van kleur zijn. Open zeker niet de deur van de oven tijdens het bakken, anders zullen de eclairs inzakken. Laat de eclairs helemaal afkoelen op een taartrooster.
  4. Klop de slagroom op met een elektrische mixer. Voeg beetje bij beetje wasabi naar smaak toe, kruid met peper en zout. Voeg op het eind de geraspte limoenschil toe en schep de wasabiroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Zet koel weg. Snij de gerookte forel in reepjes.
  5. Maak het glazuur. Laat de gelatine weken in koud water. Warm de roomkaas op, los er de uitgeknepen gelatine in op en hou opzij.
  6. Snij de afgekoelde eclairs open in de lengte en spuit de wasabiroom op de onderste helft. Schik er enkele reepjes gerookte forel op. Bestrijk de hoedjes van de eclairs met de roomkaasgelei en leg op de eclairs. Werk af met de forelkaviaar en zet de eclairs koel weg tot aan het gebruik.
Voor 4 personen