Duo van rundertartaar met gebakken langoustine, tempura van oester en wasabi-oestermayonaise

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 eierdooiers

1 theelepel mosterd

4 dl druivenpitolie

1 el flavoured sesamolie

1 el sojasaus

1 el rijstwijnazijn

2 theelepels in water opgeloste wasabi

peper en zout

300 gram runderfilet

8 stuks ronde toast

boter

4 grote langoustines

frituurolie

16 tot 20 oesters

tarwebloem

tempurabeslag

olijfolie

gemengde sla naar keuze

Maak de mayonaise met de eierdooiers, mosterd, druivenpitolie, sesamolie, sojasaus, rijstwijnazijn en wasabi. Kruid met peper en zout.

Snij de helft van het rundvlees met een groot mes in zeer fijne blokjes en bewaar in een kom op ijs. Maal de rest van het vlees in de vleesmolen van de keukenrobot en bewaar op ijs. Werk beide soorten tartaar af met wat mayonaise.

Bak de toast krokant in boter en laat uitlekken op een keukenhanddoek of keukenpapier. Pel de langoustinestaarten en haal er het darmkanaal uit.

Verhit olie tot 180°C. Steek de oesters open en dep 8 stuks droog. Haal ze eerst door wat bloem en nadien door het tempurabeslag. Frituur tot tempura. Mix de rest van de oesters met hun sap fijn, samen met de resterende mayonaise. Kruid met peper en zout en wrijf door een fijne zeef.

Bak de langoustines kort in wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Vul twee metalen vormpjes eerst met toast en nadien afzonderlijk met de beide tartaarsoorten. Eindig met wat gemengde sla en 2 stuks tempura van oester op de ene en 1 gebakken langoustine op de andere tartaar. Ontvorm op de borden en lepel er een streepje oestermayonaise bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content