Duo van gratins met citrusfruit en mango

Je klopt twee sabayons die je combineert met sinaasappel, pompelmoes en mango en zet beide onder de grill tot de gratins mooi goudbruin zijn.
Voor 4 personen
2 sinaasappels
2 roze pompelmoezen
8 el fijne suiker
4 eierdooiers
30 g ongezouten gepelde pistachenoten
Voor de mangogratin:
1 blik mango’s op siroop
150 ml zoete wijn
8 el fijne suiker
4 eierdooiers
Bereiding
1. Schil de sinaasappels en pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliezen. Verdeel deze over 4 ramequins of hittebestendige glazen. Zet koel weg. Knijp de vliezen van het citrusfruit uit en bewaar het sap.
2. Verwarm de grill voor. Maak een sabayon door 150 ml citrussap, de suiker en eierdooiers in een warmwaterbad 6 à 8 min. op te kloppen tot een dikke, bleke en schuimige massa.
3. Giet deze sabayon op de citrusvruchten, strooi er de fijngehakte pistachenoten over en zet onder de grill tot de gratin goudbruin is. Serveer meteen. Volg dezelfde werkwijze voor de mangogratin, maar vervang het citrussap door de zoete wijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier