Duo van cannelloni en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren

  • Moeilijkheid

Duo van cannelloni en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren
© Diane Hendrikx

Voor 4 personen:

Carpaccio:

4 sint-jakobsnoten

10 gepelde pistachenoten

Decoratie:

truffelparels (kaviaarvormige truffelbolletjes, ISPC)

of druppels truffelolie

fleur de sel

Cannelloni:

4 sint-jakobsnoten

40 g ganzenlever

1 sjalot

4 dunne sneden knolselder

4 grote bladeren spinazie

olijfolie

wittewijnazijn

zure room

fleur de sel

scheuten rode biet (versiering)

Snij 4 sint-jakobsnoten elk in 3 dunne sneetjes. Schik ze als carpaccio op de borden. Bestrooi met grofgemalen pistachenoten en verdeel er enkele truffelparels over.

Bereid de cannelloni. Meng 4 grofgesneden sint-jakobsnoten, blokjes ganzenlever en fijngesneden sjalot. Blancheer 4 dunne schijven knolselder. Marineer deze in olijfolie, en wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Blancheer 4 grote spinaziebladeren. Verdeel de tartaar over een velletje knolselder bedekt met een spinazieblad, rol op en snij in tweeën. Werk af met zure room en fleur de sel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content