Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 el azijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 3 dl ingekookte bruine fond
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 4 el gemengde fijngehakte groene kruiden (bieslook, dragon, basilicum, peterselie)
  • cayennepeper en zout

Breng de azijn aan de kook en doe er de sjalot bij. Laat het vocht helemaal uitkoken. Voeg de bruine fond en de gepelde tomaten toe en laat 5 min. zacht koken. Mix de saus fijn en giet door een puntzeef. Voeg de fijngehakte kruiden toe en kruid met cayennepeper en zout.

* Duivelssaus past vooral bij vlees op de barbecue of allerhande rollades. Deze rollades zijn vaak gekruid met groene kruiden die goed aansluiten bij de saus.

Breng de azijn aan de kook en doe er de sjalot bij. Laat het vocht helemaal uitkoken. Voeg de bruine fond en de gepelde tomaten toe en laat 5 min. zacht koken. Mix de saus fijn en giet door een puntzeef. Voeg de fijngehakte kruiden toe en kruid met cayennepeper en zout. * Duivelssaus past vooral bij vlees op de barbecue of allerhande rollades. Deze rollades zijn vaak gekruid met groene kruiden die goed aansluiten bij de saus.