Duif Clamart

7e0cf9d44346c6e7f2199567690a6a60

Het is belangrijk om duifjes mooi rosé te serveren. Houd je gaartijd dus goed in het oog.

Duif Clamart

Voor 4:

4 Franse duiven

700 g verse doperwten

3 uien

1 teen knoflook

3 sneetjes Italiaanse bergham

2 kroppen suikersla

1 bosje bonenkruid

1 bosje tijm

2 dl room

2 dl gevogeltebouillon

peper en zout

Kook de verse doperwtjes beetgaar in kokend gezouten water, giet het kookvocht af en leg de erwtjes een 20-tal seconden in ijswater, zodat ze hun kleur behouden en de smaak niet verloren gaat.

Snij de uien in fijne ringen en stoof zonder te kleuren. Voeg de gepelde teen knoflook en een takje tijm toe en laat op een laag vuur onder deksel tot compote sudderen. Kruid met peper en grof zeezout.

Mix 300 g erwtjes samen met de gevogeltebouillon, de room, peper, zout en een handvol bonenkruid in de blender tot een gladde substantie. Zeef de saus.

Kruid de duifjes vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Kleur ze in een pan met boter en gaar verder in de oven (12 à 14 minuten voor een duif van 450 à 500 g). Laat rusten.

Warm de rest van de doperwtjes lichtjes op met een klontje boter, peper en zout en de in reepjes gesneden Italiaanse ham. Meng de warme erwtjes met in julienne gesneden suikersla.

Leg de uiencompote in ringen op het bord en daarop de erwtjes. Etaleer de duivenfilets ernaast en versier met crème van erwtjes. Dien op met gebakken krielaardappelen of een koek van geraspte aardappel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content