Droogham met mozzarella, vijgen, pijnboompitten en oude balsamico

Nodig voor 4:

Nodig voor 4:

8 dunne vellen rauwe ham (stijl Ganda, Parma, enz.)

4 rijpe vijgen

2 bollen mozzarella (liefst van buffel)

4 el grote pijnboompitten

enkele blaadjes salie

Dressing:

1 dl olijfolie

2 el oude aceto balsamico

een scheutje citroensap

peper en zout

Droog de ham in een oven van 100° tot de vellen krokant zijn. Houd de deur op een kier tijdens het drogen. Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met antikleeflaag. Veeg de vijgen schoon, snijd de punten af en snijd iedere vijg in vier partjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakken. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een emulsie. Schik de ingrediënten op de borden. Lepel de saus over de bordspiegel en versier met salie en droogham.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content