Drijvende eilandjes met passievruchten

Zin in een lekker toetje? Probeer dan [drijvende eilandjes met passievruchten]. Vers passievruchtensap geeft dit klassieke dessert een delicate en originele “wereldtoets”.

Zin in een lekker toetje? Probeer dan [drijvende eilandjes met passievruchten]. Vers passievruchtensap geeft dit klassieke dessert een delicate en originele “wereldtoets”.

Voor 6 personen:

Voor de crème:

75 cl volle melk

6 eierdooiers

100 gram suiker

2 passievruchten

Voor de eilandjes:

Het wit van 6 eieren

125 gram suiker

2 eetlepels fijngeplette pistachenoten

Voor de karamelsaus:

100 gram suiker

30 cl water

1 passievrucht

Verwarm de melk. Klop de eierdooiers en de suiker tot een schuimig wit mengsel. Giet er de kokende melk in een dun straaltje bij en laat het mengsel gedurende 10 minuten op een zeer zacht vuurtje (of in een warmwaterbad) indikken terwijl je onafgebroken roert. Wanneer de crème aan de lepel kleeft, neem je de pan van het vuur en laat je de bereiding afkoelen (nu en dan roeren). Snijd twee passievruchten doormidden. Doe het sap en de zaadjes in een fijne zeef waarin je een laagje keukenpapier gelegd hebt, en druk al het sap eruit met de achterzijde van een lepel. Giet het bij de crème. Verwarm de oven op 180°C (th.6). Klop het wit van de eieren tot stevige sneeuw en strooi er op het einde de suiker door. Leg zes hoopjes eiwit op een vel boterpapier op een bakplaat. Bak 4 tot 5 minuten in de oven en laat de schuimpjes daarna afkoelen. Doe de suiker bij het water en het sap van de derde passievrucht en laat inkoken tot een lichte karamel. Verdeel de crème over 6 coupes, plaats een schuimpje in het midden, overgiet met de karamel en bestrooi met geplette pistachenoten. De karamel moet beslist op het allerlaatste ogenblik worden klaargemaakt. Garneer met enkele staafjes gekonfijt fruit.

Wanneer de crème te lang of op een te hoog vuur kookt, kan deze schiften en klonteren. Je kan de crème dan met de mixer weer mooi glad krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content